Csorba Csillag

Csorba Csillag ír. Verset ír, naplót ír, őrültségeket ír, gondolatokat ír... Művészi káoszban éli világát, felforgat és újra épít, absztrakt és valósághű egyben, és virtuális megvalósulásának újból és újból hangot ad. (A blogban található írások szerzője: Fábián Franciska)

szavak

alkotni (27) állapot (14) álom (17) boldog (11) boldogság (34) bűn (10) cica (13) csoda (9) dal (14) drog (8) egyedül (15) éhség (11) élet (85) életérzés (33) elpusztítás (12) ember (12) emlék (22) én (10) érzelem (15) érzés (26) észrevenni (13) Fábián Franciska (18) fájdalom (29) fájni fog (8) felismerés (25) fény (16) filozófia (17) gondolat (50) gondolkodni (17) halál (25) halott (9) hiányzik (8) hit (11) hullám (11) humor (12) idő (23) isten (23) itt és most (12) játék (15) jövő (12) káosz (13) képzelet (9) komoly (10) látszólag (9) lélek (27) lélektan (11) macska (11) megfigyelés (24) mese (8) most (21) múlt (13) munka (13) művészet (11) nemzeti (8) őrült (21) őszinteség (22) pénz (9) salföld (8) sírni (8) szabadság (10) szende tünde (21) szenvedély (16) szerelem (46) szeretet (33) szex (10) szivárvány (11) szokatlan (8) szomorú (20) szomorúság (12) tanulni (8) társadalom (18) tél (9) tipikus (10) tündér (8) utazás (14) üzenet (10) vágy (25) valóság (15) várakozás (14) várni (8) vers (135) Vers (12) versike (15) világ (8) virág (13) zene (13) Címkefelhő

A tökéletes gyermek

2016.05.22. 22:50 csorbacsillag

image_10.jpg
Minden sírás, vircsaft ellenére,
Ha holnap nem lennék már elcserélne
A szülői ház egy másik gyerekre,
Büszkén, hogy jobbat tesznek majd helyemre.

Új csecsemő születik a nyáron,
Rendszerint ölel, mint a számításom.
Nyúl, de plasztikból lesz a fess keze,
Érző szoftvert telepítenek bele.

Bőgés hangerő gomb lesz a hátán,
Meg se fog nyikkani anyjára várván,
Okos és mindent pontosan csinál,
Ha illik kérdez, de nyugodtan kivár.

Mentál, pszichés eltérése nem lesz,
Egy hibádzik így, nem hozdoz keresztet.
Erkölcsileg ő még tökély tiszta,
De szánalma nincs, bánatos miatta.

Örülnék, ha ő testvérem lenne,
Élnék mégis én, hogy legyen szeretve.
Ezen a Földön nincs neki párja,
Mások megértését hiába várja.

Szólj hozzá!

Címkék: vers élet lélek gyermek szomorú szeretet pszichológia

A depresszió néhány gyökere

2016.05.19. 08:42 csorbacsillag

image_9.jpgLehet, hogy a depresszió alapvető okozója, hogy várunk valamit az élettől?

Persze nehéz úgy élni, hogy ne vágyjunk semmire, és nem is kell. Teremteni akaratból  lehet, és ez a vágy-beteljesülés folyamat meg általában úgy zajlik, hogy valamit akarunk és vágyunk, majd lemondunk róla, aztán jön a beteljesülés.
Mindenkinek vannak céljai az életével különben nem születnénk meg. Születésünk után, ahogy megtanultuk az alapvető életfunkciókat, és megtanulunk beszélni, kikristályosodik az elménk, és eszünkbe jut, hogy milyen terveink is voltak előtte. Ez általában tíz èves korig ez meg is történik, de van aki már az óvodában is tudja, hogy mi is szeretne lenni nagy korában. Később persze minden összezavarodik, de ez még tinikorban természetes. Ez az első csalódás kell a kiteljesedéshez.
A depressziós emberek egyik típusa, pont az aki nem jön ki a tini korból, és végképp elfelejti építő és nem pusztító vágyait. Amúgy a fel nem nőtt tinédszerek elég szép számmal vannak jelen a társadalomban, csak nem tudunk róla.
A másik depressziós tipus, akinek ugyan teljesülnek a vágyai, mivel lemondott róluk, de mivel lemondott róluk, már nem tud örülni a beteljesülésenek. Az ilyen ember fáziskésés problémás.
Számomra leginkább az okoz problémát, hogy a vágyimat képtelen vagyok kiverni a fejből, ez által nem tudok lemondani, és a beteljesülés meg várat magára. A dolog már teljesen agymenésessé válik, és igen, súlyos depressziót tud okozni. "Kivésném., ha tudnám hol van, a mélység, amitől holtan megvadultan remegek én, titkok frusztrált hű mezején."
Most tisztázódott bennem, meg hogy erre a "kivéséses" technikát kell "alkalmazni" amit amúgy már összönösen csináltam. Azaz direkt csalódás, rossz élményt, undort okozni az üggyel szembe, hogy lemondjak róla, elmenjen tőle a kedvem egy időre. A baj, hogy az egyik vágyam ösztönös kivésési kísérletei a visszájára fordultak. De ma azt hiszem sikerült rendesen kinyírnom magam. Kezdhetek örülni minden másnak.
Szóval ne féljünk a csalódásoktól, az csak egy jobb élet kezdete.

4 komment

Címkék: gondolat depresszió fájdalom társadalom gyermek vágy várakozás gyermekkor lélektan

A probléma áldás földjén

2016.05.16. 02:08 csorbacsillag

_dsc5807.jpg
 
Ha nem lennének problémáim az életben, halálra unnám magamat. De nem fogok idegeskedni többet! Legfeljebb elvonulok néha-néha nyalogatni a sebeimet és sírdogálni. Pusztán azért, mert ez jól esik, és egészségesebb számomra, mint egy wellness hétvége.
Persze azért bizonyos mennyiségű adrenalin pörgetés is kell életben, szereplések, meg ilyesmik, de ezt véletlenül se keverjük össze a stresszel! Az utóbbira egyáltalán nincs szükség, mert azt egy elnyomott állapot okozza, míg ellenben, ha például egy versenyen részt veszünk és megemelkedik az adrenalin szintünk, azt egy önként vállalt játéknak kellene tekinteni. Nem is vesszük észre, hogy mennyi örömforrás és szórakozási lehetőség vesz minket körül...
*
Ebben a probléma-szórakozás gyártásban "kicsiny Hazánk" különösen élenjáró. Egy baj van, hogy azt látom majdnem mindenkin, hogy ezt kicsit sem élvezi, hogy ilyen jó helyre született. Például ez az állandó politikai hercehurca és habzó szájú tüntetgetés, cikkírogatások, facebook kommentezések is csomó kifacsart citrom lelkű embereket képez, ahelyett, hogy örülnének a problémájuknak, hogy valami összehozza őket, és valami lélekemelő tevékenységként kezelnék.
Én emlékszem mennyire élvezem mikor "kitüntetgettem" magam tinikoromban. Persze akkor még hittem abban amit képviseltem, de valahogy éreztem, ha akkor nem tüntetek sosem fogok többet. Néhány év múlva pont annyira leszek okosabb, hogy találjak magamnak más szórakozási lehetőségeket.
*
A politikáról valahogy mindig ez a mondat jut eszembe: "Adjátok hát meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené!" (Remélem tudjuk honnan van az idézet... "Minden másra meg ott a": Google! :D)
*
Vannak akik azt gondolják, hogy a problémájukra, az egyetlen megoldás, ha elmennek külföldre. Nem is tudom, hogy rossz, vagy jó hírként jelentsem be nekik, hogy a probléma utazik velük! Vagy épp az lesz a problémájuk, hogy már nincs problémájuk és unatkozni kezdenek? Szerintem pont ezért fogunk még elegen maradni az országban.
:)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása