Csorba Csillag

Csorba Csillag ír. Verset ír, naplót ír, őrültségeket ír, gondolatokat ír... Művészi káoszban éli világát, felforgat és újra épít, absztrakt és valósághű egyben, és virtuális megvalósulásának újból és újból hangot ad. (A blogban található írások szerzője: Fábián Franciska)

szavak

alkotni (27) állapot (14) álom (17) boldog (11) boldogság (34) bűn (10) cica (13) csoda (9) dal (14) drog (8) egyedül (15) éhség (11) élet (85) életérzés (33) elpusztítás (12) ember (12) emlék (22) én (10) érzelem (15) érzés (26) észrevenni (13) Fábián Franciska (18) fájdalom (29) fájni fog (8) felismerés (25) fény (16) filozófia (17) gondolat (50) gondolkodni (17) halál (25) halott (9) hiányzik (8) hit (11) hullám (11) humor (12) idő (23) isten (23) itt és most (12) játék (15) jövő (12) káosz (13) képzelet (9) komoly (10) látszólag (9) lélek (27) lélektan (11) macska (11) megfigyelés (24) mese (8) most (21) múlt (13) munka (13) művészet (11) nemzeti (8) őrült (21) őszinteség (22) pénz (9) salföld (8) sírni (8) szabadság (10) szende tünde (21) szenvedély (16) szerelem (46) szeretet (33) szex (10) szivárvány (11) szokatlan (8) szomorú (20) szomorúság (12) tanulni (8) társadalom (18) tél (9) tipikus (10) tündér (8) utazás (14) üzenet (10) vágy (25) valóság (15) várakozás (14) várni (8) vers (135) Vers (12) versike (15) világ (8) virág (13) zene (13) Címkefelhő

Az én szüleim...

2014.10.03. 11:54 csorbacsillag

love.jpg– Az én szüleim öngyilkosok lettek, miután megszülettem. – jelentette ki Bárány Botond, miközben Hadházi Sára melleit simogatta. Rendezetlen szobában ücsörögtek az ágyon, egy panelház negyedik emeletén.
– Együtt lettek öngyilkosok?
– Igen, persze, az úgy érdekes.
– Na, ne hülyéskedj! Már megint mit találtál ki? És pont most az én melleimről, ugye? – vágott vissza a lány, vörösre festett, hosszú egyenes, haját épp a füle mögé húzta. Várt egy pillanatot a srác reakciójára, de hiába. – Jó akkor mond! Mit lehet tudni a szüleidről? Csak ne valami késsel szurkálós rémtörténet legyen, bár igazából mindegy.
– Megérintették egymást.
– Nem nagy kunszt…
– Izgatott vagy? Ugye azt akarod, hogy folytassam tovább?!
– Nem. Jó, akkor mondjad! – Botond közben kissé elhúzódott tőle. – Meséld el! Mi történt a szüleiddel?
– Hát úgy kezdődött, hogy anyám kitűnő tanuló volt az egyetemen. Tökéletes nő, tökéletes merevség.
Sára kurtán-furcsán ellenkezésbe kezdett a fiú érintéseivel szembe. Megijedt attól, hogy esetleg neki is be kell vallania valamit azon az éjszakán. Egészen pontosan a szüzességéről volt szó, amit már két éve elvesztettnek mondott.
– Ne haragudj, nem bírom tovább. Felzaklat, hogy ilyen közömbösen avatsz be a titkaidba, ez tragédia! Az őszinte éned miért pont most tör elő belőled? - és Sára magában hozzátette, "talán jobb volt, amikor még hazudhattunk." - Hogy hogy a gimi alatt, egyszer sem említetted a szüleidet?
Botond elgondolkozott. Eszébe jutott az a furcsa érzés, mikor a nagyanyja az apjáról beszélt neki. Akkor szerette volna egészben lenyelni a nagymamát, fojtogató bizsergő feszültséget érzett.
– Nem kérdezte meg senki, de most sem érdemes beszélni róla. Igazad van, térjünk vissza a szádra. - Sára értetlenül állt a hirtelen téma váltás előtt, de nem mert már visszakérdezni. Botond közeledését valamiféle ünnepélynek tartotta, a fiú hidegsége miatt, de ekkor kicsit megijedt és elhúzódott tőle. - Még hogy tragédia? - csodálkozott Botond. - Talán jobb lett volna, ha életbe maradnak? Lám a te szüleid folyamatosan veszekednek és ölik egymást, az enyéim legalább egyszersmind lezárták a témát.


- Az én szüleim öngyilkosok lettek, miután megszülettem.
Botond és legjobb barátja Laci épp kocsiban ültek. A barát eleve feszült és izgulós hangulatban volt, mivel nem rég kapta kézhez frissen letett jogosítványát, egy próbakörrel szeretett volna büszkélkedni barátja előtt, de...
- Most mond meg, miért pont most jutott eszedbe közölni ezt velem!? - kérdezett vissza Lackó, felháborodott, de egyben elérzékenyült hangon.
- Nem tudom. A kocsiról jutott eszembe! Ők is autóban ültek utoljára. Apám is kapott egy kocsit tizennyolc éves korában, pedig nem érdemelte ki semmivel. A szülei, a szüleim vagyis a nagyszüleim gazdagok voltak, így megajándékozták apámat autóval, mert úgy volt divatos, és hogy több kedve legyen fiúknak az érettségihez. Anyám bezzeg jobban megérdemelte volna, ő kitűnő tanuló volt, még az orvosi egyetemen is, de ő nem kapott semmit. Neked is az érettségi miatt vették az autót? - kérdezte Botond, és minden előítélet nélkül, ártatlanul nézett barátja szemébe.
- Nem! Ez a kocsi nem csak az enyém, a család vette közösen. - és nagy kő esett le a szívéről, mintha ezzel megszabadították volna attól a felelősségérzettől, ami miatt még néhány perce annyira izgult. Ha nem csak az övé az autó, akkor talán vele nem fog olyan tragédia történni, mint ami Botond szüleivel történhetett. Azért furdalta a kíváncsiság, hogy mi volt a történet folytatása, de vezetés, közben nem mert további kérdéseket intézni Botond felé. Kínos hallgatás következett.

- Én erről nem tudok beszélni, az én szüleim öngyilkosok lettek, miután megszülettem.
Botond éppen irodalomból érettségizett és Arany János: Hídavatás c. balladájából kellett volna felelnie. A tanárnak annyira váratlan volt a fiú kijelentése, hogy hirtelen csak ennyit kérdetett vissza, hogy megőrizze önuralmát:
- És az hogy történt?
- Anyámnak minden vizsgája kitűnő volt az egyetemen. De egyszerűen megbánta, hogy beleszeretett apámban és megszülettem én. Ott akart hagyni minket, hogy csak a tanulásra koncentráljon, huszonhárom éves volt és gyönyörű. Apám utálta azt a szót, hogy "karrier" és féltékeny volt anyám sikereire.
- Jó, jó, nagyon sajnálom de... de most muszáj lenne a tételről beszélnie, csak néhány mondat, és mindjárt mindennek vége van, és...
- De ez is ide tartozik! Muszáj elmondanom, anélkül semmit sem tudok befejezni! A kocsiban ültek az utolsó estén. Veszekedtek először, aztán anyám olyan szomorú lett, olyan kimerült és elkeseredett, hogy nem érezte a testét. Volt nála egy orvosi szike és az az ötlete támadt, hogy saját magát is felboncolja. Belevágta hát a pengét a combjába. A vér bugyogni kezdett belőle, és anyámnak az a gondolat villant át az agyán, hogy "Már a vér látványát sem bírom!" És ki akart hányni az ablakon, de ekkor sikítani kezdett a fájdalomtól. Apám jobb kezével odanyúlt anyám combjához, hogy kihúzza a kést, és elvegye tőle, de anyám nem engedte el, ő húzta ki magából, és azzal a felkiáltással, hogy - a fiú olyan gyorsan beszélt, hogy a tanár képtelen volt megszakítani, de Botond észlelte a tanár apró lihegéseit. - Látom a tanár úr is átéli az eseményeket! "Akkor téged boncollak fel!" Mondta anyám, és apám arcába célozta a szikét. Vérző sebet szúrt a nyakába. Apám lefékezett és megállt az út szélén, kicsavarta anyám kezéből a kést és rámászott. Anyám nem tudott neki ellenállni, egyre erősödő nyikkanásokat hallatott. A penge rövid volt és éles. Én akkor még se számolni, se beszélni nem tudtam, két hónapos voltam. Anyám vére betöltötte a teret, ráfröccsent az arcomra is és más íze volt, mint az anyatejnek, annak az anyatejnek, amit soha-többé nem adtak nekem! El nem lehet képzelni mennyire hiányzott az íze, de hiába bömböltem érte. Apám nagyon gyorsan újra beindította a kocsit. Hallottam, ahogy bugyog elő belőle a sírás, talán üldözhette is valaki, a Margit-hídig nyomta a gázt, ott leállt az úton, kiugrott a kocsiból, át a korlátokon, és nagyot csobbant a Dunába.

Szólj hozzá!

Címkék: Fábián Franciska

A bejegyzés trackback címe:

https://csorbacsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr86710457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása