Csorba Csillag

Csorba Csillag ír. Verset ír, naplót ír, őrültségeket ír, gondolatokat ír... Művészi káoszban éli világát, felforgat és újra épít, absztrakt és valósághű egyben, és virtuális megvalósulásának újból és újból hangot ad. (A blogban található írások szerzője: Fábián Franciska)

szavak

alkotni (27) állapot (14) álom (17) boldog (11) boldogság (34) bűn (10) cica (13) csoda (9) dal (14) drog (8) egyedül (15) éhség (11) élet (85) életérzés (33) elpusztítás (12) ember (12) emlék (22) én (10) érzelem (15) érzés (26) észrevenni (13) Fábián Franciska (18) fájdalom (29) fájni fog (8) felismerés (25) fény (16) filozófia (17) gondolat (50) gondolkodni (17) halál (25) halott (9) hiányzik (8) hit (11) hullám (11) humor (12) idő (23) isten (23) itt és most (12) játék (15) jövő (12) káosz (13) képzelet (9) komoly (10) látszólag (9) lélek (27) lélektan (11) macska (11) megfigyelés (24) mese (8) most (21) múlt (13) munka (13) művészet (11) nemzeti (8) őrült (21) őszinteség (22) pénz (9) salföld (8) sírni (8) szabadság (10) szende tünde (21) szenvedély (16) szerelem (46) szeretet (33) szex (10) szivárvány (11) szokatlan (8) szomorú (20) szomorúság (12) tanulni (8) társadalom (18) tél (9) tipikus (10) tündér (8) utazás (14) üzenet (10) vágy (25) valóság (15) várakozás (14) várni (8) vers (135) Vers (12) versike (15) világ (8) virág (13) zene (13) Címkefelhő

Komoly dolgok

2008.11.08. 19:01 csorbacsillag

Egy, kettő, három...

Aham.

Már megint. Nem tudom, úgy érzem most mindenkire rájött a nyavajgókór. Én legalábbis idáig azt hittem, hogy bizonyos fizika okai vannak annak, hogy "bedepiztem" az utóbbi pár napba, de ahogy elnézem, ezzel a bedepizéssel nem vagyok egyedül. Ez valami ragályos dolog? Általános „kedvelszívóhullám” söpört végig a városon?

Nem tudom.

Mindenesetre idáig az volt a baj hogy volt, most meg az a baj, hogy az nincs. Nem valójában idáig is az volt a bajom, hogy ami véget ért. És most meg az a bajom, hogy véget ért és leszarva érzem magam, pedig tudhatnám, hogy hamarosan újra jó lesz. Na persze, ha így lenne, de az még hol van, és én nem szeretem a napokat számolgatni! (Még hét nap és újra láthatom… Ez nagyon sok:( )

Meghalok.

Amúgy meg egyszerűen nem értem azokat az embereket, akik megelégszenek azzal, hogy csak életük 10%-t élvezik, és a maradék 90%-ban meg az úgy mond munka közben mindent leszarnak, és csak számolgatják az órákat és a napokat, hogy mikor lesz már hétvége. (Amikor persze szintén nem csinálnak semmi hasznosat, csak végre nem dolgoznak és nincsenek otthon.) Ááá! Én ezt nem értem. Nem bírom elképzelni, hogy mi ebben a jó. Lehet, hogy én vagyok a türelmetlen, de ebbe bele lehet gárgyulni. Persze nekem is kellenek a szünetek, de a szünetekben gondolkodni szoktam. Ja. Meg aludni.

Álmodni.

Bárcsak lennének emberek, akiknek volna valami értelmes céljuk is. Például, lennének terveik. Nem csak olyan rövidtávú tervek, hanem a hosszútávúakról is. Nem, nem azért mert mindent megterveznek előre, hanem azért mert érzik, hogy van értelmük élni. Én is ilyen embernek érzem magam, nem a tervek miatt, hanem csak azért mert amit elhatározok, álltalába be is tartom, és ezek komoly dolgok, nem csak marhaságok.

Nem tudom hova akartam kijutni, de a lényeg, hogy megint elfáradtam. Na megyek is. Vagy nem tudom. Mindenesetre meg kellene komolyodni!

Szólj hozzá!

Címkék: élet komoly gondolat álom várakozás életérzés idő egyedül hullám gondolkodni percek órák

Macskabölcső

2008.11.08. 11:42 csorbacsillag

Ha már itt tartunk hát írok is róla. Bár azt se tudom, hogy miről írok. Valami létezik a világba, de mi azt se tudjuk, hogy az a valami mi is valójában. Nevén nevezzük a dolgokat. Elnevezzünk dolgokat dolgokra, és nem látjuk be, hogy a két dolognak, még megközelítőleg sincs köze egymáshogy. Azt hisszük, hogy a világ csak sémákból áll, de a sémák mögött nincs is semmi. Tipusok szerint tájékozódunk, pedig tipusok nem is léteznek. "A civilizáció, ami körülvesz minket, egy Patyomkin-falu." 

Hagyuk magunkat sodródni a világgal? Vagy próbáljunk meg kilépni belőle? Egyik se jó válasz... sajnos.

Tessék itt van! Nekem is van rózsás képem...!

Szólj hozzá!

Címkék: élet gondolat életérzés

A perzsa macska és én.

2008.11.08. 02:00 csorbacsillag

Sosem mondtam, hogy normális vagyok...

Amúgy minden rendben, már kiengedtek a zártosztályról!

Szerintem a vadmacskák egyátalán nem karmolósak és fújósak, ahogy azt páran elképzelik. Sőt idejük nagy részében elkerülik a társasági életet, hogy csak a szabadságnak és függetlenségnek élhessenek, és kerülik a konfliktusokat is. Ezért jó vadmacskának lenni!:D Viszont ha kell azért megküzdenek életükért, mert van bennük tartás, büszkeségés és bátorság.

Kár hogy kihalóban vannak... Állítólag azért mert a kóbór házimacskák beszöknek az erdőbe. De mi történik, ha egy vadmacska lány szelidíti meg egy házi kandúrt? Bizonyára ez csak akkor történhet meg, ha nagyon megszeretik egymást... A kóbor perzsák elég ágrólszakadt látvány nyújtanak...:( Csimbókos a szőrök, mert nem kefélgetik őket... És egyedül szomorúak...

Így nem csoda hogy kihalnak a vadmacskák!

Vaietas delectates!

U.I.: És ne feledjük el, hogy a házimacskák igen csak életveszélyben vannak az erdőben, mivel a vadászok bármikor kilőhetik őket, a vadmacskák védelmében. Főleg ha valaki ilyen látványosan nem illik oda!!! ...s az erdőben csak én tudom az utat...!

Szólj hozzá!

Címkék: szabadság cica bátorság macska szomorú szomorúság egyedül vadmacska

Az (z)űr

2008.11.07. 18:12 csorbacsillag

Az űr!
Nagy és csendes.
Vagy szűk?
Ezt relatívan rendes.

Egy gombostűbe
Ezer űr fér,
Mélyen benne,
Ezer zűr ér.

Még távolabb
Sok-sok fényév,
Űrön kívül,
Kis gömb, szép, szép!

Istené e kisgömb,
Nagy mély,
Icipici,
De véget nem ér!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vers élet gondolat űr végtelen gondolkodni mély mélység

süti beállítások módosítása