Csorba Csillag

Csorba Csillag ír. Verset ír, naplót ír, őrültségeket ír, gondolatokat ír... Művészi káoszban éli világát, felforgat és újra épít, absztrakt és valósághű egyben, és virtuális megvalósulásának újból és újból hangot ad. (A blogban található írások szerzője: Fábián Franciska)

szavak

alkotni (27) állapot (14) álom (17) boldog (11) boldogság (34) bűn (10) cica (13) csoda (9) dal (14) drog (8) egyedül (15) éhség (11) élet (85) életérzés (33) elpusztítás (12) ember (12) emlék (22) én (10) érzelem (15) érzés (26) észrevenni (13) Fábián Franciska (18) fájdalom (29) fájni fog (8) felismerés (25) fény (16) filozófia (17) gondolat (50) gondolkodni (17) halál (25) halott (9) hiányzik (8) hit (11) hullám (11) humor (12) idő (23) isten (23) itt és most (12) játék (15) jövő (12) káosz (13) képzelet (9) komoly (10) látszólag (9) lélek (27) lélektan (11) macska (11) megfigyelés (24) mese (8) most (21) múlt (13) munka (13) művészet (11) nemzeti (8) őrült (21) őszinteség (22) pénz (9) salföld (8) sírni (8) szabadság (10) szende tünde (21) szenvedély (16) szerelem (46) szeretet (33) szex (10) szivárvány (11) szokatlan (8) szomorú (20) szomorúság (12) tanulni (8) társadalom (18) tél (9) tipikus (10) tündér (8) utazás (14) üzenet (10) vágy (25) valóság (15) várakozás (14) várni (8) vers (135) Vers (12) versike (15) világ (8) virág (13) zene (13) Címkefelhő

Egy péntek este balladája

2012.07.21. 21:15 csorbacsillag

Műhímzett kabátjának sötétkék színe volt, rézgombok fedték fentről lefelé. Majdnem arany árnyalat. Ez a legújabb divat, a fiú, tudta jól, de eszébe sem jutott, hogy hasonlót hordtak már a tizennyolcadik században is. Most nagyon jelen van, és egy buli készül így, a nap alkonya csúsztatta a Napot, de még várni kellett. Azért az izgalom kívül minden megvett, csak belülre nem tellett. A herceg tűkön ült.

A tükör előtt szőke hercegleány mímelt, pontosabban ide-oda mászkál-fecseg, öltözködött, és követték ebben udvarhölgyei. Ketten voltak, s szintén királylánynak látták maguk. Nehéz a választás, készülődni jó, ment ez mindenkinek, de szabályosan kell különlegesnek lenniük.

– Külsőségekben élek! – szólt az egyik leány, mire a két másik arc összenézett.

– Eljön a Szabolcs! Hívtam a Mátét, SMS-t írt Neki. Le ne csapjátok a kezemről a pubit, csajok! Mi lenne e remény helyett... – súgta és parancsolta a hercegleány, szőke haját fésülte ezalatt.

Korán értek a buliba, nem volt ott még Szabolcs, kortyolták a lőrét, mit a házigazda, Ancsa adott. A szőke lány gondolkozott, „mi lehet a baj?", tán a herceg nem gondol ma rá?

Szabolcs pedig úgy volt vele, hogy tervének sikere lehet. A feladat, hogy jó nőt mutogasson, mert kefélni sokkal szeret, de egzisztenciát minddel nem nyerhet el. Bátorság kell, és egy kis idő, vegyítve sört, bort a barátok között.

– Szerelmes vagyok, jó férfi vagyok! – véletlenül csúsztak ki a szavak, a komái röhögtek a fiún.

– Na, gyere Te Don Juan! Ne húzd már az időt, az Ancsihoz megyünk, bulija van, tudod!

Fölmentek azonnal, de Szabolcsra a szőke pillantást se tett. úgy szúrta a szíve, hogy nem megy ez neki, hát még többet ivott.

A szőke mosolygott, pirult, mint egy alma, repült, és úgy forgott, de semmi jutalma, nem övé a srác, pedig legtovább bírta így a frontot, barátnői már előbb hazamentek. Később egyedül vette be a várost, imbolygott a bájtól, hogy csak köd kisasszony, nem lett ma sem úrnő.

Szabit egy srác húzta: „Gyere már Te herceg!" Nem tetszett az Ancsa bulija már unták, hamar el is mentek. Az utcán vacsoráztak, hajnalodott akkor, kocsma után kocsma, hősünkben meg hat sör.

– Látom én a szőkét! – suttogott a „herceg", maga elé nézett, szorongó kezéből hot-dogja figyelte. – Vékony teste selymes, haja, mint a mustár, íze édes és sós, mindent bele tennék. A virslit, mint a farkam! – harapta és nyelte, nagyra tátva száját, nem érezte mit tesz, de visszajött a torkán. Haverok leszarták. A falat le se fel se. Arany út a lelke, teste fakó-kékült, lassan kilehelte...

A lány akkor ágyban. Lüktetett a bánat, a haját cibálta, nem segít a pechen.

– Nyúlj egy kicsit lejjebb, simogasd magad, bánat után párna, királynő lehetsz!


Szólj hozzá!

Címkék: vers halál szerelem halott

A bejegyzés trackback címe:

https://csorbacsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr324670113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása