Csorba Csillag

Csorba Csillag ír. Verset ír, naplót ír, őrültségeket ír, gondolatokat ír... Művészi káoszban éli világát, felforgat és újra épít, absztrakt és valósághű egyben, és virtuális megvalósulásának újból és újból hangot ad. (A blogban található írások szerzője: Fábián Franciska)

szavak

alkotni (27) állapot (14) álom (17) boldog (11) boldogság (34) bűn (10) cica (13) csoda (9) dal (14) drog (8) egyedül (15) éhség (11) élet (85) életérzés (33) elpusztítás (12) ember (12) emlék (22) én (10) érzelem (15) érzés (26) észrevenni (13) Fábián Franciska (18) fájdalom (29) fájni fog (8) felismerés (25) fény (16) filozófia (17) gondolat (50) gondolkodni (17) halál (25) halott (9) hiányzik (8) hit (11) hullám (11) humor (12) idő (23) isten (23) itt és most (12) játék (15) jövő (12) káosz (13) képzelet (9) komoly (10) látszólag (9) lélek (27) lélektan (11) macska (11) megfigyelés (24) mese (8) most (21) múlt (13) munka (13) művészet (11) nemzeti (8) őrült (21) őszinteség (22) pénz (9) salföld (8) sírni (8) szabadság (10) szende tünde (21) szenvedély (16) szerelem (46) szeretet (33) szex (10) szivárvány (11) szokatlan (8) szomorú (20) szomorúság (12) tanulni (8) társadalom (18) tél (9) tipikus (10) tündér (8) utazás (14) üzenet (10) vágy (25) valóság (15) várakozás (14) várni (8) Vers (12) vers (135) versike (15) világ (8) virág (13) zene (13) Címkefelhő

Ímhol a Csúnya királykisaszonyka!

2010.04.24. 19:42 csorbacsillag

Szupp! Na itt van fent a kis mesécském: www.patakymk.riti.hu/index.php Ígyhát, én is közzé tehetem, ha már úgyis közzé van téve sok egyéb mesécskék mellett.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, és annak egyszem csúnya leánya. Nagyon szomorú volt a király, hogy csak egy leánya van, és az is olyan csúnya, hogy hetedhét országba eljutott már a híre.
- Hogyan fogom férjhez adni egyszem csúnya leányomat? – sopánkodott a király – Sosem fog ő így férjhez menni!
- Ne aggódj drága édesapám! – vigasztalta a királyt a csúnya királykisasszony. – Nekem nem is tetszik ez a sok kinyalt királyfi, ilyenekhez nem akarok férjhez menni! Mindegyik királyfi olyan túlcicomázott ficsúr és beképzelt bájgúnár, csak az öltözködéssel törődnek, hogy mindig a legdivatosabb nadrág, cipő és póló legyen rajtuk, a hajukat meg „trendire” vágják és zselézik minden reggel!
Telt múlt az idő, egyszer a király nagyon megbetegedett. Hát magához hivatta egyszem csúnya leányát.
- Édes egyetlen csúnyácska leányom! Kérlek, teljesítsd nekem utolsó kívánságomat, mielőtt végleg elhagyom ezt a földi világot! Találd meg a férjedet, kit igazán szeretsz, és én cserébe ráhagyom egész királyságomat!
Így aztán a csúnya királykisasszony vándorútra indul. Bejárt városokat, falvakat, hegyeket, völgyeket, de csak nem találta a férjét, akit igazán szerethet.
Egy nap egy mélységesen sötét erdőbe érkezett, ahol végre megpihenhetett egy fa tövében. Alig hogy lehunyta a szemét szólítani kezdte valaki:
- Csúnya királykisasszonyka, csúnya királykisasszonyka! – szólt a hang. – Csúnya királykisasszonyka riadtan körülnézett és megpillantott egy fekete ruhába öltözött kócos hajú fiút, amint épp egy bokor alól mászott ki. Szeme körül sötét karikák voltak, és csak világos kék szemei látszódtak élesen a sötétben.
- Csak nem Te vagy a világhírű Viktórius Vacak Vince? – álmélkodott a csúnya királykisasszonyka.
- De bizony én vagyok az a világhírű Viktórius Vacak Vince, de mit érek a világhíremmel, ha az emberek annyira szeretnek, hogy majd megölnek a szeretetükkel! Úgy szeretnek, hogy majd széttépnek a rajongók, ezért is van mindig monokli a szemeim körül. – mondta szomorúan Viktórius Vacak Vince és hatalmas könnyes szemekkel nézett a csúnya királykisasszonyra. – Ide az erdőbe is csak előlük menekültem! Azt hiszem, már nem bírom tovább… Deee …Te mindig is tetszettél nekem drága csúnya királykisasszonyka! Te olyan szép vagy!- majd mintha súgta volna – Szeretlek!
Csúnya királykisasszonyka nagyon elcsodálkozott, ilyet még soha senki nem mondott neki.
- Én is szereltek, Te világhírű Viktórius Vacak Vince! Mindig is szeretlek, mikor hallgattam a „csúnya” hangodat a kis mp3 lejátszómról, szomorúan üldögélve a palota egyik erkélyén, és krokodilkönnyeket hullattam.
- Sose búsulj édes csúnya királykisasszonykám!- mondta hirtelen világhírű Viktórius Vacak Vince. – Leszek a férjed!
Azzal boldogan hazamentek a palotába, hatalmas lakodalmat csaptak, és még ma is élnek, ha meg nem haltak.
 

Szólj hozzá!

Címkék: mese szerelem

A bejegyzés trackback címe:

https://csorbacsillag.blog.hu/api/trackback/id/tr831948584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása